Göllüce köyünün kamulaştırılması ile birlikte bölgeye KÜSGET tarafından işyerleri yapılması kararı alınmıştı. Döviz kurları Göllüce’den işyeri satın almak isteyen küçük esnafı da vurdu, işyerlerinin yalnızca yüzde 60’ı küçük esnafa satılabildi. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, “Biz küçük esnafımızın işyeri sahibi olmasını istedik. Bu bölgedeki yerler değerli olduğu için yatırım amaçlı almak isteyenler olsa da biz esnafımıza öncelik tanıdık. Üyelerimiz krizden dolayı kalan işyerlerini satın alamıyor. Genel kurulumuzda aldığımız kararla satılmayan işyerlerinin bir kısmını herkese açık bir şekilde önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağız. Çaremiz kalmadı” dedi.
Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Göllüce mevkiine işyeri yapılması kararı alınmıştı. Kooperatif, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteğiyle yapılan girişimde işyerlerini küçük esnafa satmak adına çaba gösterse de küçük esnaf işyeri alacak para bulamadı. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, gazetemize yaptığı açıklamada, Sanayi Sitemizle GATEM arasında bulunan Göllüce Köyü, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Kamulaştırma sonrasında bölgenin sanayi sitesi olması gerektiğini belirttik. Fatma Bakanımız da bu bölgeyi sanayi sitesi olarak parselledi. Biz kooperatif olarak 517 parseli ihale yoluyla satın aldık, üyelerimizi kaydettik. Örnek işyerlerimizi de yaptık. Birincil amacımız, hem bölgeye yüksek binaların yapılmaması, sanayimizin vizyonunun genişlemesi hem de bütün esnafımızın bir arada olmasını istedik. Biz küçük esnafımızın işyeri sahibi olmasını istedik. Bu bölgedeki yerler değerli olduğu için yatırım amaçlı almak isteyenler olsa da biz esnafımıza öncelik tanıdık. Fakat maalesef ekonomik kriz yüzünden ödemeler aksadı. Şuana kadar işyerlerinin yüzde 60’ını sattık. Ama üyelerimiz krizden dolayı kalan işyerlerini satın alamıyor. Belediyeden taahhütle aldığımız bir yer olduğu için Kooperatif olarak taahhüdümüzü yerine getirmemiz için borcumuzu ödememiz lazım” şeklinde konuştu.
76 İŞYERİ 1 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK
Başkan Güneş, esnafın işyeri sahibi olması için çalıştıklarını vurgulayarak, “Genel kurulumuzda aldığımız kararla satılmayan işyerlerinin bir kısmını herkese açık bir şekilde önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağız. Çaremiz kalmadı. Sanayi sitemizin önümüzdeki günlerde ihalesini yapıp yapımına başlayacağız. İlk etapta 76 kişi başvuru yaptı, biz de hiç beklemeden 76 işyerimizi 1 yıl içerisinde yapıp teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
ESNAF ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM İSTİYOR
Sanayi sitesi esnafının döviz kurları yükseldiğinde zam yapmadığını fakat Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında indirim dahi yaptığını vurgulayan Başkan Güneş, “Fırsatçılar var. Dolar 7 TL iken yaptıkları zamları dolar düştüğünde geri almadılar. Bu konuda yetkililerin konuya el atması lazım. Fırsatçılara fırsat vermemeliyiz. Elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Mesleğimizi asıl ilgilendiren zamlar elektrik, doğalgaz ve akaryakıt. Bunlarda da indirim olması gerekiyor. Esnafımızın bu yönde serzenişleri var. Bir kriz ortamında gerek 15 Temmuz olsun, gerek enflasyonla mücadele olsun, esnafımız her zaman devletinin yanında olmuştur. Esnaf aç kalır, çalışır, zor zamanda devletinin yanında olur. Ama bazen de esnafın beklentileri oluyor. Esnafımız kredi ve teşviklerde yetkililerden destek bekliyor, elektrik ve doğalgazda indirim talep ediyorlar” dedi. (NEVRE SARAÇ9